LES AVENTURES DE BONHOMME ALBERT

Podiumwerk

Een voorstelling geregisseerd door Layla Nabulsi

Met Catherine Salée, Elise Vandergoten et Layla Nabulsi

Gebaseerd op een werk van Layla Nabulsi

Nadat de kleine Albert zijn vader vermoordde omdat die zijn moeder zeer slecht behandelde, probeert hij op alle mogelijke manieren geld binnen te brengen en zijn moeder te kalmeren, die overloopt van heimwee naar een vervlogen tijd. (...) Onze Albert woont in een landje dat afstevent op een drugsstaat, in een Europa dat astronomisch veel investeert in het weghouden van 'migranten’ – en zo een kweekvijver voor extreem rechts creëert – en veel minder geld steekt in de strijd tegen de maffia.
Zoals Pasolini al aanhaalde, vernietigt het consumentisme de menselijke relaties, de relatie met alles, en wat Albert doet is een weerspiegeling van die wereld.
De uiterlijke tekenen van rijkdom, persoonlijke verrijking, de wereld van de Dallas-serie … is elk huis binnengedrongen, zelfs de armste. Laten zien dat je iets hebt tegen elke prijs, de machine draaiende houden door schulden te maken, schulden maken om te bezitten wat de norm eist: een huis, een auto en alle nieuwste snufjes.
Deze tekst is geïnspireerd door een dorp – maar veel dorpen zijn vandaag gelijkaardig – waar eenzaamheid, isolement, drugs- en autohandel, angst, depressie en berusting lijken te overheersen.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
02/09/2024
Einde repetities:
10/03/2025

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: