ORAGE

Podiumwerk

Een voorstelling geregisseerd door Laurent Beumier

Met Lola Ruiz

Gebaseerd op een werk van Lola Ruiz

ORAGE gaat over de 4 elementen die essentieel zijn voor ons bestaan: aarde, water, lucht en vuur. De show brengt een personificatie van elk element, gekleurd door typisch menselijke neuroses en obsessies. Het idee is om een metaforische parallel te trekken tussen ons sociaal functioneren en de kracht van de elementen in en rond ons.

Het vuur wordt belichaamd door een acteur of actrice met een kort lontje, wiens ogen geplakt zijn op hun smartphone, selfie na selfie nemend, alsof ze niet beseffen dat ze in vuur en vlam staan.

Het water wordt voorgesteld als een gieter zo groot als een mens. Dit element vreest te snel leeg te lopen, maar heeft geen andere keuze dan het vuur telkens weer te doven. We beelden ons haar in als een grote voorstander van het verdelen van de rijkdom.

De lucht wordt gespeeld door het Vilja duo, met zuurstofflessen op de rug. Ze hebben elkaar nodig om te ademen, samen zijn ze één. Ze stellen tederheid voor, de zachtheid die we zo nodig hebben, bijna even cruciaal als de lucht die we inademen. Ze zullen een masker dragen om – op het obsessieve af – te voorkomen dat ze besmet raken met een virus.

De aarde wil kost wat kost de zon vermijden en heeft permanent een elektronische sigaret in de hand (met de rook als broeikasgassen). De aarde spreekt het publiek aan in elke mogelijke taal (Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Engels … en schakelt als dat nodig is zonder verpinken over op Mandarijn). Ze is het element dat alle andere omkadert en verenigt.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
20/08/2023
Einde repetities:
20/08/2023

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: