ALICE AU CABARET AKA BRUCE

bruce

Een voorstelling geregisseerd door Jack Cooper

Met Karen De Paduwa et Bruce Ellison

Gebaseerd op een werk van Laurent Beumier

Deze voorstelling draait rond de gekke stokpaardjes van de illusionist Bruce Klumski. Hij is gepassioneerd door boeken over oeroude krachten en schuimt de wereld af op zoek naar zeldzame edities.

Bruce leeft vandaag teruggetrokken, op een plek buiten de tijd en ruimte, samen met Sylvia, zijn spirituele wederhelft, of wat overblijft van zijn jeugdliefde. Hun woonst, versierd met spiegels met duizenden facetten, weerspiegelt altijd een verontrustende werkelijkheid.

Hij weet een oud spreukenboek op de kop te tikken op een rommelmarkt in het Belgische Villers-la-Ville. De eigenaar, die stervende is, wil het boek aan Bruce geven op voorwaarde dat de ruige, roodharige assistent van deze meester van de illusie, hem de gevaren van deze almanak komt uitleggen. Hij wordt vergezeld door de zogenaamd onhandige Jolijn, een alchemiste uit een andere dimensie, een eeuwige romanticus die droomt over musicals en een beste vriend voor het leven hoopt te vinden.

Geobsedeerd door het verlangen om de ander te overtreffen, schommelen de vrienden/rivalen tussen aanbidding en concurrentiedrang. Hoe ver zullen ze gaan om elkaar te verslaan? Welke risico's zijn ze bereid te nemen?

Achter een plot dat naïef lijkt, schuilt een grappig en ontroerend theatraal verhaal over illusie en roekeloosheid. Een niet-lineair verhaal, een abracadabra-einde en een onwaarschijnlijke uitkomst met een finale plottwist.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
14/11/2023
Einde repetities:
23/11/2023

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: