OPERATION MEDINAH

operation medinah

Algiers. Juni 1955.

Khadidja trekt uit de regio Sétif om naar haar oudere broer Malek in Algiers te gaan. Op haar eerste dag in Algiers, terwijl ze nog wacht op toestemming om naar school te gaan, vergezelt ze Malek naar de markt waar hij een klein groente- en fruitstalletje uitbaat. Maar de dag verloopt niet zoals gepland: Malek krijgt ruzie, slaat een politieagent en gaat er vandoor.

Lyes, een slim en vindingrijk straatkind, is getuige van het tafereel en besluit Khadidja mee te nemen naar zijn geïmproviseerde schuilplaats op de daken van de Casbah. In de hut van Lyes ontmoet ze Philippe en Ahmed, twee kinderen uit Bab-el-Oued die hier na schooltijd komen.

Vanaf hun dak zijn ze met z'n vieren getuige van de arrestatie van Malek. De bende verzamelt zich rond Khadidja: er is geen sprake van om haar aan haar lot over te laten, zo alleen in Algiers. In de bezittingen van Malek ontdekt Khadidja een mysterieus notitieboekje. Ze begint zich vragen te stellen over haar broer. Vanuit het ‘huis’ van Lyes gaan de vier kinderen op onderzoek uit in de stad.

Ze volgen het spoor van de mysterieuze vrouw uit Oran, die als enige lijkt te weten wat ze met het notitieboekje moet doen en misschien zelfs hoe ze Malek kan bevrijden.

6x26min
Filmtaal (/talen):
Begin opnames:
18/09/2023
Einde opnames:
30/06/2024
Producer:

 
Animatie
Tax Shelter:
Totaalbudget: