UNBELIEVABLE

unbelievable

Een voorstelling geregisseerd door Clémentine Colpin

Met Pauline Desmarets, Davis Freeman, Marouan Iddoub et Olivia Smets

Gebaseerd op een werk van Pauline Desmarets

Droom je er ook al lang van? Compagnie Canicule maakt jouw droom werkelijkheid. Beleef de nostalgische magie van de Verenigde Staten for real, laat je meevoeren door de grandioze decoraties en verrassende gasten.
 

In Unbelievable ! kunnen dromen uitkomen, en wandel je weer buiten met een vol hart en al even gevulde zakken.  Misschien kan Britney Spears ontsnappen aan haar vader, geeft Melania Trump haar horribele hubby de bons en komt Frank Sinatra even tot leven voor een laatste show. Canicule nodigt je uit voor een onwaarschijnlijke ervaring, ergens tussen casino-avond, fake making-of en dubbelgangerwedstrijd … een show waarin alles mogelijk is, als je maar durft te geloven.
Canicule laat zich leiden door het beroemde adagium ‘Fake it until you make it’, en haalt alles wat spectaculair en veel is uit de kast, om je meteen daarna weer terug in de coulissen te trekken tussen de breekbaarheid en de intense desillusie.
Unbelievable is geïnspireerd door de Amerikaanse cultuur die onze fantasie heeft gevormd en ons heeft gefascineerd en verbijsterd. De voorstelling manipuleert vrolijk de vele lagen die de werkelijkheid verbinden met leugens. In een tijd van ‘fake news’ en ‘alternative facts’ – met Donald Trump als machiavellistische ambassadeur – stelt de voorstelling een vraag die fundamenteler is dan ooit: wat hebben we nodig om ergens in te geloven?

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
15/01/2024
Einde repetities:
14/05/2024

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: