BETELGEUSE

beltegeuse

Een voorstelling geregisseerd door Marthe Degaille

Met Malika Temoura, Josepha Sini, Isabelle Urbain, Anaïs Moray et Lorie-Joy Ramanaïdou

Gebaseerd op een werk van Marthe Degaille

BÉTELGEUSE is het eerste project dat werd geschreven en geregisseerd door Marthe Degaille. Het is een soort filosofische komedie van feministische sciencefiction, een eerbetoon aan vrouwen* die proberen, vrouwen die fouten maken, vrouwen die dromen en vrouwen die opgaven.

Betelgeuze is een ster. Een zogenaamde rode superreus die gaat exploderen … binnen dit en 100.000 jaar. Vandaag weten we niet of Betelgeuze al geëxplodeerd is of niet – en vraagt iedereen zich af of ‘zij’ getuige waren van de dood van een oude patriarch.
 

Vier wetenschappers komen samen in het Laboratoire d’expérimentations pluridisciplinaires de révolte in vitro, in een kamer van 20m² in het hart van een gigantische kwantumcomputer, Rita. Voor sequentie 47, die moeders onderzoekt, schrijft Rita een nieuwe methodologie voor: empathie. Het micro-mutageen van opstand, aanwezig in de cellen van elk levend wezen, dat even willekeurig in slaap valt als plotseling ontwaakt, staat misschien op het punt zijn ultieme geheim te onthullen ...

*Personen die zich identificeren als vrouw

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
23/05/2022
Einde repetities:
14/02/2024

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: