L'ALGORITHME DU MAL AKA SKY ECC

l'algorithme du mal

Dit is een verhaal over twee, volledig tegenstrijdige, levensvisies. De twee personages zitten zelf vol tegenstrijdigheden en kwetsbaarheden. In de ene hoek staat Jean-François Eap, een jonge manager van een start-up in Vancouver.  Uit naam van burgerlijke vrijheden, en zijn dividenden, heeft hij een speciaal soort app op de markt gebracht, Sky ECC, die onze smartphonecommunicatie beschermt met een ongezien encryptiesysteem.
In de andere hoek staat Philippe Van Linthout, een Belgische magistraat en grootste vijand van de app. Hij voert een eeuwige strijd tegen drugshandelaars en cybercriminelen, en kreeg nu Sky ECC in het vizier. Philippe is ervan overtuigd dat de app uitsluitend is ontworpen om criminelen te beschermen en hen te helpen hun activiteiten te ontplooien, van Belgrado tot Bogota via Antwerpen.
Het strijdtoneel? Een groot datacenter voor de Europese Unie waar onze privégegevens passeren. Zet je schrap voor maffiosi uit de hele wereld, tegenstanders van dictaturen, politieagenten uit heel Europa, de FBI in een hinderlaag en de grootste interceptieoperatie ooit.
170.000 mensen werden afgeluisterd op anderhalf jaar tijd. Een miljard berichten werden onderschept. Voor welk doel?
Terwijl het verhaal zich ontvouwt, komt er een universele controverse naar voren. Hoeveel van onze privacy willen we opgeven in naam van gemoedsrust? Wat kost onze openbare veiligheid? Hebben we nog een keuze?

52min et 90min
Filmtaal (/talen):
Begin opnames:
Einde opnames:
Producer:

 
Documentaire
Tax Shelter:
Totaalbudget: