REBECCA

rebecca

Een voorstelling geregisseerd door Jeanne Dandoy

Met Lou Joubert, Dorcy Rugamba, Sylvain Daï, Monia Douieb, Zoé Kovach et Pierrick De Luca

Gebaseerd op een werk van Daphné du Maurier

Bewerkt door Jeanne Dandoy

Een jonge gezelschapsdame, met een onsympathieke bazin, laat zich betoveren door de charmes van Maxim de Winter, een oudere, rijke en duistere weduwnaar. Hij trouwt met haar, zonder veel tralala, en neemt haar mee naar Manderley, zijn imposante landhuis dat wordt onderhouden door de indrukwekkende mevrouw Danvers. Maar de schaduw van zijn overleden echtgenote hangt over het huis, de herinnering aan de perfecte, sublieme Rebecca die een jaar eerder verdronken werd teruggevonden. De jonge bruid wordt continu vergeleken met haar voorgangster en het valt haar zwaar om haar plek te vinden in deze vijandige omgeving. Wanneer op een nacht alles verandert, beginnen er puzzelstukjes op hun plek te vallen in het hoofd van onze heldin. Wie was Rebecca echt? Was haar dood een ongeluk? Was het zelfmoord? Waarom blijft de huishoudster zo toegewijd aan haar voormalige bazin? Waarom praat Maxim nooit over Rebecca?
Jeanne Dandoy bewerkte de roman van Daphné du Maurier en de hypnotische thrillen van Hitchcock, literaire en filmische klassiekers. Dit verhaal, met elementen van een transgressief sprookje, heeft hele generaties liefhebbers van neogotische literatuur in beroering gebracht met zijn mooie beschrijvingen en de diepgaande analyse van het hoofdpersonage, een zichzelf wegcijferende heldin zonder panache of naam, maar met een zeldzame kracht. 
De compagnie Seriallilith biedt een eigentijdse, empowerende en feministische versie van het stuk, waarin de slachtoffers van overheersing gerechtigheid krijgen. Het stuk stelt patriarchale romantische liefde, vrouwelijke rivaliteit en de morele verplichting van deugdzaamheid voor alle slachtoffers in vraag.
Mysterie, de zoektocht naar identiteit, wedergeboorte, vrouwelijke vriendschap, klassenverhoudingen, controle en emancipatie zijn de ingrediënten van deze pop fantasy thriller, een eigenzinnige, verontrustende en verrukkelijke versie van een ietwat onhandige Assepoester die de controle over haar leven terugwint.
Een fantastische thriller van fijngesneden, venijnig en vrolijk magisch realisme.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
07/10/2024
Einde repetities:
11/03/2025

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: