LES HAUTS FOURNEAUX

Podiumwerk

Het oude industrieterrein van Belval in Luxemburg wordt het decor van de nieuwe voorstelling van Luc Petit LES HAUTS FOURNEAUX. Een locatie met een rijke geschiedenis, die als essentiële inspiratiebron dient voor de tekst en de dramaturgie van deze nieuwe show.

Deze unieke productie wordt maar eenmaal opgevoerd en brengt, zoals gewoonlijk, verschillende vormen van de podiumkunsten samen.
Een heel diverse groep van dansers, muzikanten, circusartiesten, acteurs en nog veel meer ontmoet elkaar op het podium. De voorstelling wil onze band met het industrieterrein en onze herinneringen eraan belichten en onderzoekt de link tussen de industriële expansie van het begin van de 20e eeuw en de noodzaak om ruimtes opnieuw uit te vinden en het verleden te gebruiken om de toekomst opnieuw op te bouwen. Petit brengt ook een boodschap rond duurzaamheid, en nodigt ons allen uit om onze relatie met het verleden en de impact van de geschiedenis op onze beschaving en op onze rol als burger in vraag te stellen.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
02/06/2024
Einde repetities:
05/07/2024

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: