LA CERISAIE D'APRES NOUS

la cerisaie

Een voorstelling geregisseerd door Coraline Clément

Met Clément Coraline, Turine Thomas et Thomas Olivier

Een groep bewoners van een psychiatrisch verzorgingstehuis in Brussel komt samen voor theaterworkshops. De bijeenkomsten volgen elkaar routineus op. Hier kan je je verliezen in het geritsel van papieren, hier wordt er – vaak net te veel – gerookt en koffie gedronken. Hier hoor je ook stemmen die je belemmeren ... De flikkering van een wimper kan je in een oogwenk doen wankelen.

In het hart van La Cerisaie (De Kersentuin) van Tsjechov staat het huis van de kindertijd en het verloren paradijs nog steeds overeind. Ljoebov en Gajev weigeren hun huis te verkopen en verwerpen het bevel dat hun herinneringen en hun hoop de grond in boort. Hier vloeien tranen, klinkt gelach, wordt er – vaak te veel – gerookt en gedronken. Hier worden donkere ideeën meegevoerd op het geluid van een sjofel orkest.

Het huis van Tsjechov en het verpleeghuis worden het toneel waar deze zwervende wezens, soms in volle crisis, vechten om te overleven. LA CERISAIE D'APRES NOUS is een theatrale en muzikale verzameling van lichamen en gezichten, waar een amateurgroep de deuren opent naar een wereld met eigen normen, eigen codes en een eigen ritme.

Met LA CERISAIE D'APRES NOUS creëren de bewoners, Coraline Clément en haar hele team hun eigen Kersentuin, om zo de mogelijkheid te opperen van een andere manier om de wereld te bewonen. Binnen en buiten het theater.

De taal/talen van de voorstelling:
Begin repetities:
05/02/2024
Einde repetities:
24/01/2025

 
Tax Shelter:
Totaalbudget:
Producer: